Președintele și autobuzul

Autor: Dan Popa , radio-jurnalist

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 11:51

351 citiri

Prin depunerea listei cabinetului Cioloș și a programului de guvernare, luni, în Parlament, USR a propus, așa cum anunțase deja, varianta cu cele mai puține șanse de reușită: un guvern minoritar monocromatic.

Mult mai multe șanse ar fi avut un guvern de tehnocrați, care să gestioneze problemele urgente ale țării pe perioada de iarnă, iar apoi, să organizeze, eventual, alegeri anticipate, în primăvară, varianta agreată atât de PSD, cât și de AUR.

USR a ales, însă, să-și joace cartea într-un alt mod, încercând să demonstreze că este un partid responsabil și curajos, căruia nu-i este frică să guverneze în situații dificile, trimițând astfel un semnal către propriul electorat, pentru a-l determina să voteze din nou USR, în eventualitatea alegerilor anticipate.

Sigur, Klaus Iohannis ar fi putut să accepte oferta UDMR, care propunea tocmai asta: un guvern format de Kelemen Hunor pentru 6 luni, acesta din urmă considerând că important este ca populația să poată trece cu bine peste iarnă și că, în acest timp, rănile orgoliilor s-ar mai putea vindeca, în așa fel încât să se poată agrega din nou o majoritate. Dar președintele n-a acceptat-o, considerând că e mai important să administreze o lecție “usturătoare” USR, ca să vadă că singură nu poate guverna. Lucru evident pentru oricine stăpânește cele patru operații aritmetice de bază.

După ce USR a fost criticată că are un nucleu dur, care vede lucrurile doar în alb și negru și că nu e în stare să negocieze și să facă compromisuri, iată că nici un politician vechi, ca domnul Iohannis, care are în spate o carieră politică, vreo șase milioane de voturi și 7 ani ca președinte al României,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on