Prețul mediu al unui smartphone va creşte cu circa 6,4%, în 2023, avertizează specialiștii

Prețul mediul al unui smartphone va creşte cu circa 6,4%, în 2023, al treilea an de creșteri consecutive, în pofida unei piețe totale în scădere, arată analiștii International Data Corporation (IDC). 

O prognoză actualizată a International Data Corporation (IDC) pentru piața globală de smartphone-uri arată o redresare care se va întinde pe o perioadă mai prelungită decât se preconiza anterior, informează economica.net.

Cum va evolua piața internațională de smartphone-uri anul viitor

Deși se anticipează în continuare o revenire de 2,8% în 2023, IDC a redus prognoza privind smartphone-urile din 2023 cu aproximativ 70 de milioane de unități, având în vedere mediul macroeconomic actual și impactul său general asupra cererii de smartphone-uri. „Credem că piața globală de smartphone-uri va rămâne în dificultate în prima jumătate a anului 2023, cu speranța că redresarea se va îmbunătăți aproximativ la jumătatea anului viitor și creșterea va reveni în majoritatea regiunilor în a doua jumătate a anului”, a declarat Ryan Reith, vicepreședinte de grup în cadrul IDC’s Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers.

„Creșterea costurilor reprezintă o preocupare evidentă pentru piața smartphone-urilor și pentru categoriile adiacente de tehnologie de consum, dar credem că cea mai mare parte a acestei cereri reduse va fi împinsă în față și va susține creșterea globală la sfârșitul anului 2023 și după aceea. Un ciclu de reîmprospătare a dispozitivelor continuă să se construiască în multe piețe emergente, în timp ce piețele dezvoltate au compensat costurile în creștere cu o activitate promoțională sporită, oferte de schimb mai atractive și planuri de finanțare extinse. Acest lucru a sprijinit creșterea în segmentul de vârf al pieței, în ciuda vânturilor economice potrivnice,” a mai declarat specialistul.

Rețeaua 5G va continua să se dezvolte la nivel global și va reprezenta puțin peste jumătate din smartphone-urile livrate la nivel mondial în 2022,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on