Previziuni din resurse umane: Ce înseamnă angajare silențioasă. Lacunele de competențe ale generației Z vor dezvălui erodarea abilităților sociale la nivelul întregii forțe de muncă

Pe măsură ce volatilitatea ce caracterizează spațiile de lucru continuă în 2023, Gartner a relevat principalele nouă previziuni legate de spațiile de lucru pe care liderii de resurse umane trebuie să le abordeze în acest an și în viitor pentru a naviga cu succes pe piața muncii și pentru a continua să contribuie la creșterea afacerii.

„Liderii de resurse umane s-au confruntat cu un mediu din ce în ce mai imprevizibil pe măsură ce multe organizații se confruntă cu impunerea revenirii la birou, creșterea permanentă a cifrei de afaceri și angajați epuizați”, a declarat Emily Rose McRae, director senior în cadrul departamentului Gartner HR, completând: „Predicțiile din acest an evidențiază aspecte ale muncii cărora liderii de resurse umane trebuie să le acorde prioritate în următoarele 12 luni”.

Principalele nouă previziuni pentru liderii de resurse umane sunt:

„Angajarea silențioasă” va crea noi căi de a atrage talentul solicitat

În ciuda îngrijorărilor legate de o viitoare recesiune și a unor anunțuri de concedieri, datele comparative Gartner arată că majoritatea liderilor de HR se așteaptă în continuare ca piața muncii să devină mai competitivă.

Liderii de resurse umane vizionari vor apela la așa-numita „angajare silențioasă” („quiet hiring”) pentru a dobândi pentru organizație noi abilități și capacități fără a contracta noi angajați cu normă întreagă. De exemplu, ei vor distribui angajații actuali în proiectele cu cele mai înalte priorități, ceea ce poate necesita recalificare și misiuni extinse. Liderii vor pune, de asemenea, accent pe îmbunătățirea competențelor pentru a îndeplini aspirațiile de carieră ale angajaților, în timp ce satisfac nevoile organizaționale.

Flexibilitatea modului de lucru hibrid va ajunge la angajații din prima linie

Multe organizații au căutat să ofere o experiență echitabilă pentru toți angajații, pur și simplu făcând-o egală: obligându-i pe cei care ar putea lucra din altă locație să vină și să lucreze de la birou.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on