Primărița din Ardeal care a intervenit la un incendiu uriaș în timpul unui interviu: ”Este îngrozitor să vezi cum arde agoniseala a două familii” VIDEO

Vineri, 25 Noiembrie 2022, ora 20:20

2652 citiri

Primărița comunei Șpring din Alba, Iulia Stănilă, a fost protagonista unui episod mai puțin întâlnit. Tânăra a intervenit la un incendiu în timp de dădea un interviu la un post național de televiziune.

Episodul difuzat de Pro TV nu a început clasic cu prezentarea primarului care schimbă o comunitate, ci cu un incendiu care a cuprins două case.

Iulia Stănilă a fost prima care a intervenit în timpul incendiului și a scos oamenii din casă și s-a asigurat că nimeni nu este rănit, până la ajungerea pompierilor.

Tânăra de 31 de ani este prezentată de reporteri ca primarul care a făcut în doi ani ce nu a reușit fostul edil în 16 ani. Fostul primar al comunei este actualul deputat de Alba, Daniel Gheorge Rusu.

Locuia încă la București când a început campania pentru alegerile locale în 2020, dar a lăsat capitala pentru Șpring.

„Pot să zic că am o moştenire grea, am preluat comuna fără utilităţi, străzi neasfaltate, proiecte începute, unele în 2007, unele în 2017, finalizate în proporţie de 3%, avize expirate, documente, de reluat toate procedurile”, a spus Iulia Stănilă în interviul acordat pentru Pro TV.

Nicio stradă nu era reabilitată când a venit în Primărie. În doi ani de când e în funcţie, le-a asfaltat pe toate, din cele patru sate ale comunei, prin PNDL, programul naţional de investiţii, mai susțin reporterii televizunii.

Primarul Iulia Stănilă

Primărița a completat că a depus deja 15 proiecte pentru fonduri europene şi guvernamentale. Unele au fost deja aprobate, printre care cabinetul medical sau reabilitarea energetică a clădirii primăriei.

”Este îngrozitor să vezi cum în 7-8 minute arde agoniseala a două familii care au muncit o viață,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on