Primarul Dominic Fritz critică modul de alocare a banilor din PNRR pentru sănătate

Primarul Dominic Fritz a reacţionat, după ce Ministerul Sănătăţii nu a acceptat pe lista pentru finanţare cu fonduri PNRR două proiecte ale Primăriei Timişoara, respectiv construirea unei maternităţi şi dotarea cu aparatură medicală a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”. Edilul este de părere că modul de selectare a poiectelor ce vor primi bani „seamănă cu o partidă de alba-neagra”.Dominic Frotz a scris miercuri seară pe pagina sa de Facebook, că cele două proiecte ale Primăriei Timişoara, respinse la finanţare din PNRR puteau începe imediat.

„Azi, la Bucureşti s-a decis că noua maternitate a Timişoarei şi dotările absolut vitale pentru a putea deschide noul spital de copii nu merită să fie pe lista proiectelor finanţate de Ministerul Sănătăţii. Două proiecte care puteau începe imediat. Clădirea de şase etaje a noului Spital de Copii e gata, ne trebuie 100 de milioane de lei să cumpărăm dotările. Autorizaţia de construire a noii maternităţi e semnată, ne trebuie 800 de milioane de lei pentru a începe construcţia”, a scrisDominic Fritz, miercuri pe Facebook.

Cititi si: Iaşul, lovit în inimă: Institutul de Cardiologie de la Miroslava nu este pe lista PNRR

Edilul le-a transmis timişorenilor că va găsit resurse de finanţare din alte părţi. „Le spun timişorenilor, cadrelor medicale şi pacienţilor: vom găsi aceşti bani în altă parte. Căutăm alte surse de finanţare. Ne vom descurca, dar nu abandonăm spitalele, pentru că timişorenii au nevoie de servicii medicale moderne. De asta, construim patru clădiri noi de spitale şi am investit anul trecut aproape 50 de milioane de lei în infrastructura de sănătate a Timişoarei. Toţi ştim condiţiile în care Uniunea Europeană dă României banii din PNRR: investiţiile să fie finalizate până în 2026, altfel se pierd banii. M-aş bucura ca Ministerul Sănătăţii să reuşească ce n-a reuşit până acum niciun ministru: să finalizeze în trei ani ruina de pe Torontalului şi să o transforme în Institut Oncologic.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on