Primele informații despre conținutul plicurilor trimise la Ambasada Ucrainei. Plicurile ar fi fost trimise prin poștă

A fost alertă la Ambasada Ucrainei din București unde au ajuns prin poștă două plicuri suspecte. După ce le-au verificat reprezentanții SRI au anunțat că înăuntru nu era explozibil.Ambasadele Ucrainei din alte țări, au primit însă scrisori, ori colete, pătate de sânge sau care conțineau ochi de animale, iar în Spania un agent de securitate a fost rănit de o explozie în timp ce încerca să deschidă un plic identic.

„Orice formă de amenințare teroristă, este inacceptabilă”, a anunțat ministerul nostru de externe. Un colet periculos, a fost trimis tot astăzi, și la ambasada Ucrainei, din Danemarca.

La ora 11.00 polițiștii secției 1 au fost anunțați că la Ambasada Ucrainei din București au fost livrate două plicuri suspecte. Accesul în zonă a fost restricționat, iar specialiști de la Serviciul Român de Informații au început un control pirotehnic. În același timp, ambasadorul ucrainean avea o întâlnire cu jurnaliștii străini.

Potrivit unor surse din poliție, plicurile au sosit prin poștă, iar adresa de la care au fost trimise le-a ridicat suspiciuni angajaților de aici, care au sunat imediat la 112. Aceleași surse au confirmat că expeditorul ar fi dintr-o țară străină. Mai mult, aceeași persoană ar fi trimis plicuri-capcană și oficialilor din Spania.

Plicurile vor fi supuse unor analize de laborator. Rezultatele vor apărea abia peste câteva zile, așa că deocamdată nimeni nu a anunțat oficial ce se află înăuntru. Cert este că nu e vorba de explozibil, a dat asigurări SRI. Ambasade ucrainene din mai multe țări au primit de asemenea plicuri suspecte care fie erau pătate cu sânge, fie conțineau ochi de animale sau chiar dispozitive explozive.

Dmytro Kuleba, Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei: “Avem noi cazuri de trimitere de colete periculoase la ambasadele noastre. Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România și Ambasada Ucrainei în Danemarca.

 » Aflați mai multe informații aici.