Probleme fără sfârșit la spitalul modular Lețcani pentru bolnavii COVID. Pacienții tremură de frig în urma unor defecțiuni tehnice

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 15:19

171 citiri

Peste 80 de pacienți ai spitalului modular de la Lețcani, județul Iași, tremură de frig în urma variațiilor de temperatură, în urma unor defecțiuni la instalația de încălzire.

Surse din cadrul spitalului au precizat pentru publicația locală BZI, că toți pacienții internați acum vor fi transferați la Spitalul de Recuperare din Iași.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași a preluat spitalul mobil de la Lețcani de la Asociația Euronest. Unitatea medicală destinată tratării bolnavilor de COVID-19 a rămas cu ușile închise încă de la începutul anului 2021. Valul 4 al pandemiei a făcut ca numărul de cazuri de coronavirus să crească în județul Iași, iar paturile din spitale să fie insuficiente.

“La Spitalul Modular Lețcani avem un număr de 48 de pacienți la ATI și alți 40 la secția de Boli Infecțioase. Primim zilnic raportări privind starea unității medicale. În ultimele zile au fost probleme din punct de vedere al asigurării unui confort termic atât de necesar pacienților, indiferent de patologia pe care o au aceștia. În mod normal, pentru îngrijire corespunzătoare, sunt necesare undeva la peste 23-24 de grade, chiar dacă vorbim de pacienți din ATI sau cei cu forme medii spre severe de boală. În aceste nopți, au fost variații între 12 până la 28 de grade. Sarcina noastră la Lețcani este să asigurăm materialele sanitare și medicația. În dorința de a oferi o îngrijire corespunzătoare, am detașat inclusiv cadre medicale. Sunt sigur că se va găsi o soluție rapidă astfel încât pacienții să fie feriți din toate punctele de vedere. Deocamdată nu dețin infomații despre câte ore mai exact s-au înregistrat temperaturii scăzute în saloane” a declarat Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase pentru Ziarul de Iași.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on