Procurorii cer 20 de ani de închisoare pentru tânărul din Iași care a secerat un pieton cu 150 de kilometri/ oră

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 13:45

782 citiri

Procurorii din Iași au propus cercetarea lui Rareș Berihoi, tânărul care a ucis un bărbat pe o trecere de pietoni din Iași, sub aspectul comiterii infracțiunii de omor, nu de ucidere din culpă. Asta ar putea însemna că șoferul va sta după gratii 20 de ani.

„Se poate vorbi de omor cu intenţie indirectă“, spun procurorii.

Şoferul care a ucis recent un pieton pe bulevardul Independenţei, rupân­du-l la propriu în două, ar putea ajunge după gratii pentru 20 de ani. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au propus cercetarea acestuia sub aspectul comiterii infracţiunii de omor, nu de ucidere din culpă.

„Noi am declinat dosarul către Parchetul de pe lângă Tribunal, considerând că există indicii care justifică schimbarea încadrării juridice. Dată fiind modalitatea de comitere a faptei, din datele existente până acum considerăm că se poate vorbi de omor, cu intenţie indirectă“, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie, Dragoş Bordianu, citat de Ziarul de Iași.

Intenţia indirectă presupune că făptuitorul îşi dă seama de caracterul antisocial al faptei sale, prevede consecinţele acesteia şi acceptă posibilitatea producerii lor, fără ca totuşi să şi-o dorească. În cazul concret al lui Rareş Berihoi, procurorii au apreciat că acesta era perfect conştient de faptul că viteza excesivă a autoturismului Audi pe care îl conducea printr-o zonă centrală a oraşului putea conduce la un accident cu urmări grave, dar nu i-a păsat de acest lucru. În cazul culpei, făptuitorul fie nu prevede rezultatul faptei, fie îl prevede, dar consideră că el nu se va produce, fiind practic vorba de o faptă comisă din greşeală, fără vreo intenţie cât de vagă.

Rareş Berihoi este cercetat pentru faptul că,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on