Procurorii cer expertize ADN în cazul dublei crime de la Bran. Se ia în calcul existența unui complice

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 16:13

1075 citiri

Moartea celor doi soţi din Bran, găsiţi plini de sânge, luni dimineaţă, a survenit în urma loviturilor cu un cuţit şi cu un topor, sunt concluziile medicilor legişti.

Anchetatorii anunţă că au solicitat expertize ADN, în baza unor probe descoperite, pentru a stabili dacă suspectul în acest caz a fost singurul agresor sau dacă acesta a avut un complice. Procurorii au găsit şi un bilet scris de suspect, în care acesta încearcă să-şi justifice fapta şi se arată convins că cele două victime i-au făcut vrăji.

„În acest moment avem nişte concluzii referitor la moartea celor două victime, în sensul că au fost agresiuni cu corp tăietor-înţepător – cuţit – dar moartea a survenit în urma loviturilor cu corpul tăietor-despicător, respectiv toporul”, a anunţat, miercuri după amiază, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Rotaru.

Acesta a precizat că medicul legist a constatat „multiple leziuni” pe trupurile celor doi soţi.

De asemenea, investigaţiile medico-legale au arătat că femeia ucisă nu era însărcinată.

Conform anchetatorilor, în perioada următoare se va dispune o expertiză de ADN, întrucât în casa celor doi soţi au fost descoperite mai multe mijloace de probă – articole vestimentare, urme de încălţăminte – pentru a se verifica dacă a existat şi un alt participant la crimă, întrucât nu se poate exclude, în această fază, o astfel de ipoteză.

„Nu există alte indicii în acest sens, dar nu putem exclude în această fază, o astfel de ipoteză”, a subliniat procurorul, referindu-se la posibilitatea existenţei unui al doilea agresor.

Conform sursei citate, anchetatorii au cerut şi aşteaptă, în cursul zilei de miercuri, de la spitalul de psihiatrie documente care să arate dacă suspectul suferea de afecţiuni psihice.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on