Procurorii DNA fac percheziții în mai multe vămi: Sunt vizați polițiști de frontieră, suspectați că luau șpăgi

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 09:25

1420 citiri

Procurorii DNA și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție fac percheziții în mai multe vămi din estul și nordul țării, marți dimineață, 17 ianuarie, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

Perchezițiile au loc în vămile Albița, Stânca Costești, Sculeni, Oancea și Borș.

La percheziții sunt vizați polițiști de frontieră suspectați că luau șpăgi.

Descinderile din vămi nu au afectat activitatea de trecere a frontierelor, punctele de frontieră funcționează normal, potrivit informațiilor G4Media.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au făcut primele precizări cu privire la acțiunea organizată marți. Potrivit informațiilor oficiale, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

„În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, au arătat reprezentanții DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Citește și:

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh și fostul șef al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, află astăzi, 17 ianuarie 2023, decizia definitivă în Dosarul Belina, în care…

Alexandru Ion Simu, directorul companiei de stat CFR SA,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on