Procurorii DNA fac percheziţii la Primăria Iaşi şi în alte două locaţii din municipiu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi efectuează, luni dimineaţa, trei descinderi, una dintre ele fiind la Primăria Iaşi, într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie.

Potrivit unui comunicat remis presei de DNA, faptele au fost comise în perioada 2018 – 2020 şi vizează eliberarea unor documente privind autorizarea construcţiei, edificarea, tranzacţionarea şi intabularea unui imobil din municipiul Iaşi.

“În cursul zilei de 12 decembrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în trei locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sedii de firmă. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi”, se menţionează în comunicatul DNA.

Primăria Iaşi susţine, prin intermediul unui comunicat de presă, că descinderile de luni dimineaţa ale procurorilor anticorupţie sunt făcute ca urmare a plângerii penale depuse de municipalitate în privinţa modalităţii de eliberare a unor documente de urbanism.

În acest moment, procurorii au solicitat şi primesc de la angajaţii Primăriei Municipiului Iaşi o serie de documente suport care vizează eliberarea unor documente de urbanism emise în perioada 2015 – 2020.

Conform comunicatului Primăriei Iaşi, este vorba de construirea unui imobil în zona Moara de Vânt în baza unei autorizaţii de construire emise în cursul anului 2015, completată printr-o autorizaţie din anul 2019, recepţionat printr-un proces verbal emis în anul 2019 şi care a beneficiat de un certificat de atestare a edificării construcţiei emis în anul 2020. În urma unor verificări ale documentaţiei făcute la începutul acestui an de către Direcţia de Arhitectură şi Urbanism – Serviciul Autorizare Construcţii s-a constatat că autorizaţiile vizau construirea a două locuinţe individuale şi repoziţionarea imobilului,

 » Aflați mai multe informații aici.