Procurorii DNA la Primăria Iași. Mihai Chirica: “Chiar noi am sesizat instituţiile abilitate pentru aflarea cât mai rapidă a adevărului”

Luni, 12 Decembrie 2022, ora 10:31

959 citiri

Procurorii DNA au solicitat şi primesc luni, 12 decembrie, de la angajaţii Primăriei Iaşi o serie de documente suport care vizează eliberarea unor documente de urbanism emise în perioada 2015 – 2020, a anunţat municipalitatea, precizând că acţiunea are loc în urma unor plângeri făcute de conducerea primăriei în privinţa modalităţii de eliberare a unor documente de urbanism.

UPDATE 10.41 Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 – 2020, în legătură cu eliberarea unor documente privind autorizarea construcţiei, edificarea, tranzacţionarea şi intabularea unui imobil din municipiul Iaşi.

În cursul zilei de 12 decembrie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 3 locaţii, situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sedii de firma.

Știre inițială:

”În urma unor plângeri penale făcute de conducerea Primăriei Municipiului Iaşi în privinţa modalităţii de eliberare a unor documente de urbanism, în cursul dimineţii de astăzi, 12 decembrie 2022, poliţiştii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au venit la sediul municipalităţii pentru a solicita o serie de documente.

Procurorii au solicitat şi primesc de la angajaţii Primăriei Municipiului Iaşi o serie de documente suport care vizează eliberarea unor documente de urbanism emise în perioada 2015 – 2020”, conform unui comunicat al Primăriei Iaşi.

Conform sursei citate, este vorba despre construirea unui imobil în zona Moara de Vânt în baza unei autorizaţii de construire emise în cursul anului 2015, completată printr-o autorizaţie din anul 2019, recepţionat printr-un proces verbal emis în anul 2019 şi care a beneficiat de un certificat de atestare a edificării construcţiei emis în anul 2020.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on