Procurorul portocală şi şeful său au fost achitaţi în primă instanţă în dosarul deschis la plângerea fugarului Ghiţă

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au dispus, miercuri, achitarea fostului procuror şef al Serviciului Teritorial Ploieşti din cadrul DNA, Lucian Onea, şi a fostului procuror DNA Mircea Negulescu, cunoscut ca şi procurorul portocală, în dosarul în care cei doi au fost trimişi în judecată de către procurorii fostei Secţii de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în legătură cu dosare care îl vizau pe fostul deputat fugar Sebastian Ghiţă. Decizia ÎCJJ poate fi contestată.Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, miercuri, în primă instanţă în dosarul în care, în urmă cu patru ani, fostul procuror şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost trimişi în judecată de SIIJ pentru mai multe infracţiuni, amândoi fiind achitaţi. 

Astfel, Lucian Gabriel Onea a fost achitat pentru infracţiunile de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, întrucât faptele nu există.

„Achită inculpatul Onea Lucian Gabriel pentru instigare în formă continuată la comiterea, fără vinovăţie, sub forma participaţiei improprii, a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată”, a mai stabilit instanţa de judecată. 

Totodată, ÎCCJ a dispus achitarea lui Mircea Negulescu în ceea ce priveşte infracţiunile de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare şi represiune nedreaptă, întrucât faptele nu există. Negulescu z fost achitat şi în ceea ce priveşte acuzaţia de instigare în formă continuată la comiterea, fără vinovăţie, sub forma participaţiei improprii, a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

„Respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Ghiţă Sebastian Aurelian, ca nefondată. Cheltuielile judiciare efectuate în cauză rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Negulescu Mircea în cuantum de 942 lei rămâne în sarcina statului, urmând a fi suportat din fondurile Ministerului Justiţiei.

 » Aflați mai multe informații aici.