Program de guvernare USR: Eliminarea sinecurilor; desființarea Academiei de Științe ale Securității

Propunerea USR de program de guvernare include reducerea impozitării muncii prin aplicarea “Zero taxe pe salariul minim”, fiind menționat faptul că statul desfășoară o politică antimuncă prin supraimpozitarea salariilor.

“Reducerea impozitării muncii prin aplicarea “Zero taxe pe salariul minim”. Statul desfășoară o politică antimuncă prin supraimpozitarea salariilor. Povara fiscală pe salariile mici este în România printre cele mai mari din Europa. De aceea, avem cea mai ridicată rată de sărăcie în muncă din toată Europa. Munca la negru sau la gri a prins o amploare semnificativă tocmai din cauza acestei politici greșite. Propunem implementarea programului de guvernare cu un sector – pilot în care să fie aplicat principiul zero taxe pe salariul minim”, se spune în document, arată Agerpres.

Termenul pentru implementarea aceste măsuri este ianuarie 2022.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

O altă măsură vizează simplificarea generalizată a raportării fiscale și a modului de plată a impozitelor datorate: birocrație fiscală corelată cu talia firmei; reducerea poverii administrative pentru IMM-uri; modificarea procedurii de decontare a indemnizațiilor aferente concediilor medicale suportate de angajatori prin compensarea contravalorii concediilor medicale datorate contribuabilului din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) cu sumele datorate de contribuabil pentru Bugetul de Stat și Bugetul Asigurărilor Sociale; eliminarea declarațiilor 060 și 061, eliminarea obligației de obținere a Codului de Înregistrare Fiscală special pentru punctele de lucru cu peste 5 salariați și eliminarea plății diferențiate a impozitului pe salarii; debirocratizarea procedurilor legate de casele de marcat (reducerea documentelor cu privire la achiziția casei de marcat, modificarea legislației privind arhivarea, cu privire la: păstrarea documentelor, precum: registrul special timp de 10 ani, memoria fiscală 10 ani, raportul Z 5 ani, jurnalul electronic 5 ani, rola-jurnal 2 ani, simplificarea birocrației registrului special și de înlocuire a memoriei fiscale);

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on