Program de guvernare USR: O nouă lege a sportului și Strategie națională pentru tineri

USR propune, în programul de guvernare, o nouă lege a sportului, programe dedicate sportului pentru persoanele cu dizabilități, revitalizarea competițiilor sportive școlare, un nou model de sprijinire a activității federațiilor sportive naționale, precum și o nouă Strategie națională pentru tineri.

“Ne propunem să creștem rata de practicare și de implicare a românilor în sport. În prezent, nu avem o comunitate sportivă suficient de bine conectată la agenda de zi cu zi a cetățeanului, iar asta face ca potențialul sportului de a face bine și în România să rămână neatins”, se arată în document, conform Agerpres.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

USR menționează că este necesară o nouă lege a sportului, care vizează transformarea autorităților publice, inclusiv locale, “din furnizor direct de servicii și activități sportive în susținător al sportului asociativ” și “o proporție echilibrată de finanțare între susținerea sportului amator și cel profesionist”.

De asemenea, USR propune înființarea unui program național de utilitate publică, gestionat de Ministerul Tineretului și Sportului, pentru finanțarea directă a sportului pentru persoane cu dizabilități, precum și “repornirea relației sport – școală”.

“Ne propunem implicarea MTS în creșterea amplorii sistemului competițional sportiv școlar, vizând finanțarea adecvată a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, Olimpiada Gimnaziilor, dar și înființarea de competiții dedicate copiilor nelegitimați la structuri sportive”, se menționează în programul de guvernare.

CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

USR mai are în vedere și un nou model de sprijinire a activității federațiilor sportive naționale, în funcție de “abilitatea de a crește numărul de structuri sportive amatoare și de a legitima și păstra activi noi sportivi”. În același timp, finanțarea federațiilor va acoperi inclusiv propunerile pentru dezvoltarea “la firul ierbii”

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on