Propunere incredibilă făcută polițiștilor în timpul unor percheziții. Ce le-a oferit suspectul ca să scape de cătușe. ”Situația poate fi rezolvată și altfel”

Miercuri, 11 Ianuarie 2023, ora 04:00

1627 citiri

15.400 lei și 2.835 euro a fost oferta făcută unor polițiști din Prahova în timpul unor percheziții la domiciliul unui individ suspectat că fură motorină.

Banii au fost găsiți în timpul cercetărilor chiar în casa hoțului, omul fiind dispus să renunțe la mica sa avere doar pentru a scăpa basma curată.

Valentin Vasiloiu, un prahovean angajat ca șofer de cisternă, a ajuns să fie condamnat pentru dare de mită pentru că în timpul perchezițiilor a făcut greșeala să încerce să mituiască polițiștii. Bărbatul era cercetat într-un dosar de furt de combustibil, polițiștii având date că fura motorină din cisterna pe care lucra ca șofer.

În decembrie 2021, polițiștii prahoveni au descins la domiciliul suspectului, în comuna prahoveană Albești. În timpul cercetării, anchetatorii au găsit în curte sute de litri de combustibil, dar și o importantă sumă de bani a cărei proveniență nu a putut fi justificată.

Era vorba despre 15.400 lei și 2.835 euro, bani la care șoferul a fost dispus să renunțe, oferindu-i ofițerului care coordona perchezițiile doar ”să rupă actele”, insistând că „situația poate fi rezolvată și altfel”.

Surprins de tupeul omului, polițistul a înregistrat cu telefonul mobil întreaga discuție pentru a putea dovedi că individul a încercat să-l mituiască pentru a scăpa de dosarul penal.

”După identificarea sumelor de bani găsite, respectiv 15.400 lei și 2.835 euro și consemnarea în procesul-verbal de percheziție inculpatul s-a adresat ofițerului de poliție arătând că „situația poate fi rezolvată și alt fel” și a oferit sumele de bani arătate mai sus pentru a „rupe actele procedurale” susținând că astfel va rămâne și el cu locul de muncă și va putea sustrage în continuare produse petroliere. Surprins de oferta făcută de inculpat,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on