Protest al Ambasadei Ucrainei după parada cu simboluri ale invaziei Rusiei, pusă în scenă într-o comună din Bacău

Marti, 03 Ianuarie 2023, ora 18:22

3958 citiri

Ambasada Ucrainei în România a transmis marți un mesaj public în legătură cu o paradă cu mascați ce a avut loc în comuna Berzunţi, județul Bacău, în cadrul căreia au fost folosite simboluri ale invaziei Rusiei.

”Cu regret constatăm faptul, că în ziua, când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea federației ruse, în județul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreea au fost folosite simboluri ale teroriștilor ruși.

Suntem convinși, că asemenea manifestare contrazice despoziției poporului român, care și-a exprimat sprijinul necondiționat Ucrainei în războiul declanșat de către federația rusă împotriva statului Ucrainean. Sperăm că aceast eveniment v-a fi evaluat corespunzător de către societatea română.

Simbolurile agresiunii rusești trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată. Apelăm la instituțiile de drept ale României să efectueze o anchetă rapidă și detaliată a evenimentului menționat”, au transmis reprezentanții Ambasadei Ucrainei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău au anunțat că au deschis un dosar penal în care fac cercetări după ce, în cadrul unei parade cu mascaţi din comuna Berzunţi, mai multe persoane s-au costumat în soldaţi ruşi şi au defilat cu autovehicule imitând pe cele militare, având inscripţionată litera “Z”.

“Poliţiştii băcăuani s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spaţiul public şi au demarat verificări în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situaţia de fapt, iar în funcţie de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun”, au precizat reprezentanţii IPJ Bacău.

O paradă similară a avut loc și într-o localitate din județul Suceava.

Citește și:

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat marţi guvernului său să organizeze până în februarie difuzarea în cinematografe a unor ”filme documentare” despre ofensiva forţelor Moscovei…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on