Proxenetul Ioan Clămparu, supranumit Cap de Porc, autor într-un volum cultural lansat la Penitenciarul Aiud

Vineri, 13 Ianuarie 2023, ora 12:15

930 citiri

Cap de Porc, celebrul proxenet Ioan Clămparu, condamnat la 25 de ani de închisoare, semnează într-un volum lansat vineri, 13 ianuarie 2023, la Centrul Cultural Sâncrai din județul Alba.

Clămparu este închis la Penitenciarul Aiud, unde se derulează de mai mulți ani un proiect cultural unic în sistemul penitenciar din România, denumit “Liter-Art”

Volumul cuprinde poeme, eseuri, grafică şi fotografie și a fost lansat în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naţionale. Alături de celebrul Ion Clămparu, supranumit și Cap de Porc, mai semnează și Rareș Vladimir Ghenoiu, fost membru al unei grupări care falsifica cărți de identitate și permise de conducere, precum și Ion Dăneasă, condamnat la 27 de ani de închisoare, în 2010, pentru două crime.

Într-un comunicat transmis de Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud sunt menționați autorii care semnează în volum: Andrei Bako, Zoltan Balog, Lucian Gabriel Cocicodar, Ion Clămparu, Ion Dăneasă, Ramona Dărămuş, Cosmin Georgiu, Rareş Vladimir Ghenoiu, Ioan Hădărig, Casandra Ioan, Vasilică Ionuţ Loghin, Lucian Marcu, Arpad Mathe, Mihuţ Moldovan, Remus Oprea, Sebastian Ciprian Sabău, Marian Tîrchilă, Lucian Florin Ţărean, Marcel Vişa.

Este vorba despre un volum de poeme, eseuri, proză scurtă, lucrări de grafică şi fotografie realizate în Penitenciarul Aiud, în anul 2022. Ion Clămparu, supranumit și Cap de Porc, considerat unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de persoane din Europa, a fost condamnat în 2017, la 25 de ani de închisoare în urma contopirii pedepselor aplicate acestuia în România, Spania şi Italia. 

“Liter-Art” este proiect unic la nivel de sistem penitenciar românesc, prin implicarea în demersurile de creaţie literară şi ilustraţie de carte atât a deţinuţilor, cât şi a angajaţilor aşezământului de deţinere şi a unor literaţi consacraţi.

Citește și:

Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut declarații insultătoare la adresa președintei Republicii Moldova Maia Sandu.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on