Qatar 2022 – Campionatul mondial al premierelor

Cea de-a 22-a ediție a Cupei Mondiale a adus fotbalul la un nou nivel și i-a uimit pe iubitorii sportului rege prin recorduri de participare în tribune și de audiență la nivel internațional. Tehnologiile digitale au transformat pasiunea pentru jocul cu balonul rotund într-un fenomen global. Iată care au fost cele mai interesante premiere la turneul final al Campionatului Mondial Qatar 2022. 

World Cup 2022 – primul turneu desfășurat la final de an 

Micul stat din Orientul Mijlociu și-a deschis porțile pentru cele 32 de echipe de pe toate continentele, calificate după meciuri palpitante în grupele preliminarii. Pentru prima dată, turneul final a fost programat în lunile noiembrie și decembrie, așa că Sărbătorile de iarnă au venit mai devreme pentru microbiști.

Vremea plăcută din Peninsula Arabică i-a convins pe participanți că iarna e ca vara, iar fotbalul rămâne irezistibil în orice anotimp. Qatar, Ecuador, Senegal, Țările de Jos, Anglia, Iran, SUA, Țara Galilor, Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia, Franța, Australia, Danemarca, Tunisia, Spania, Costa Rica, Germania, Japonia, Belgia, Canada, Maroc, Croația, Brazilia, Serbia, Elveția, Camerun, Portugalia, Ghana, Uruguay și Coreea de Sud sunt echipele care au adus emoții mari, surprize și scoruri neașteptate, bucurii și multe goluri senzaționale.

Cupa Mondială Qatar 2022 – cele mai spectaculoase stadioane de fotbal

Gazdele turneului final al FIFA World Cup 2022 au stabilit recorduri în realizarea arenelor pentru meciurile de fotbal din grupe, optimi, sferturi, semifinale și marea finală din 18 decembrie. Stadionul Lusail Iconic are o capacitate de 90.000 de locuri și o arhitectură interesantă, de forma unui vas tradițional cu decorațiuni arabe. Impresionează prin jocuri de lumini, cupole aurii și structuri metalice ca niște uriașe arabescuri.

În premieră, a fost construit un stadion modular, cu 40.000 de locuri. Este vorba despre Ras Abu Aboud,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on