Rafila vă anunță: Vine o explozie a cazurilor de gripă. Când apare

Inquam Photos

scris astăzi, 16:19

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se așteaptă, în săptămâna care urmează, la o creștere a numărului de viroze respiratorii, după ce în ultima săptămână s-au înregistrat „puțin peste o sută de mii de cazuri”, estimând că la sfârșitul lunii situația privind îmbolnăvirile va intra pe un trend se scădere. Ministrul este de părere că, cel mai probabil, în acest sezon nu va fi depășit pragul de 170.000 de noi cazuri pe săptămână, prag atins în timpul epidemiei de gripă din sezonul 2018-2019. Ulterior, el a anunțat că de la raportarea INSP de joi, care menîiona 15 decese, s-au mai înregistrat câteva decese provocate de gripă, numărul total situându-se ”undeva în jur de 20 de decese”.

„Ultimul bilanț l-am făcut public joi, erau 15 decese, între timp, s-au mai înregistrat câteva decese, e undeva în jur de 20 de decese până în momentul de față. Joia e ziua de raportare și atunci o să putem să comunicăm cu exactitate. În sezonul 2018-2019 s-au înregistrat 200 de decese din cauza infecției gripale”, a precizat Alexandru Rafila, citat de News.ro.

CITEȘTE ȘI VIDEO Nepal: Un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbușit. Cel puțin 40 persoane au decedat

„Nu sunt mai dure cazurile față de alți ani. Este devansat sezonul gripat cu trei-patru săptămâni față de ce a fost în 2018-2019, când a fost un sezon gripal cu circulație intensă. Atunci am avut și o săptămână când am avut 170.000 de cazuri. Acum maxima a fost 140.000, probabil că săptămâna asta va exista o nouă creștere față de săptămâna precedentă.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on