Raifffeisen Bank – Cât a plătit clienților pentru dobânzile încasate nelegal ANUNȚ

Raiffeisen Bank a restituit către peste 5.500 de clienți 13,4 milioane de euro, ca urmare a unei decizii judecătorești prin care s-a stabilit că banca a majorat nelegal dobânzile clienților, informează Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Profit.ro va organiza, pe 12 decembrie, conferința Profit Financial.forum – Piețele financiare și provocările noilor crize – Ediția a V-a, la care vor participa cei mai mari jucători din piața financiar-bancară.
Conferința, programată la Grand Hotel Marriott București, va fi organizată cu sprijinul Agista, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, NNDKP, UniCredit Bank, Fondul Român de Contragarantare, Philip Morris România și First Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Banca cu capital austriac a fost sancționată de ANPC în 2017 și, după mai multe procese pierdute în instanță – ultimul încheiat definitiv în acest an – a început să ramburseze clienților sumele încasate în plus din creditele acordate înainte de 2009.

Raiffeisen a plătit către 5.530 de clienți cu conturi active 10,9 milioane de euro pentru acoperirea sumelor încasate în plus prin majorarea nelegală a ratelor bancare și încă 2,47 milioane de euro ca dobândă legală.

CITEȘTE ȘI Cele mai importante bănci cu capital austriac din România au dat statul în judecată. BCR s-a dus și la CEDO

Încă 3.050 de clienți, care nu mai au conturi active la Raiffeisen Bank, mai au de primit 7,2 milioane de euro, sumă din care circa 940.000 de euro este dobânda legală, arată ANPC.

”Aceștia sunt așteptați, la oricare dintre sediile Raiffeisen Bank pentru a indica, în scris, contul – deschis la oricare altă bancă -, în care le pot fi restituite sumele, conform Ordinului, precum și dobânda legală”, arată Autoritatea, care e emis comunicatul în contextul deciziei Austriei de a respinge aderarea României la zona Schengen.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on