Ramona Bruynseels: BCR, „lovitură” în stil austriac pentru români. Câtă lipsă de respect și empatie să ai? Domnilor bancheri, clienții trebuie tratați corect

Ramona Ioana Bruynseels a reacționat după mesajele trimise de BCR tuturor românilor cu credite, chiar în prima zi a anului 2023.

Vorbim de mesajele prin care românii erau anunțați că le vor crește ratele la bancă.

„În stil austriac! Îmi scriu clienți ai BCR, că azi, 1 ianuarie, duminică, început de an, primesc mesaje prin care li se comunică mărirea ratelor de credit. Am rămas mască. Câtă lipsă de respect și empatie să ai să comunici așa ceva azi și, mai ales, în acest fel atât de… steril (sau ar trebui să spun steril?)

Domnilor bancheri, din ce imi amintesc eu de pe vremuri, clienții trebuie tratați corect. Este corect și moral un astfel de mesaj, trimis azi? Măcar puteați pune la sfârșitul mesajului invitația că, dacă există probleme, clienții sunt așteptați la o discuție pentru identificarea unei soluții.

Dragii mei, cei care ați ajuns la capătul puterilor și nu aveți cum să plătiți ratele mărite, cereți întâlnire cu banca prin care solicitați extinderea duratei creditului(chiar dacă personal nu îmi place ideea din mai multe considerente). Iar dacă sunteți mulți în această situație, poate mergem cu o propunere legislativă în acest sens. Mă voi implica personal să vă ajut pe aceia dintre voi care întâmpinați dificultăți sau refuzuri nejustificate din partea băncii. Va rog să îmi scrieți aici sau in mesaje private”, a scris Ramona Ioana Bruynseels, duminică, pe Facebook.

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 5,71% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul III 2022, în urcare faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 4,06%, conform datelor anunţate vineri de Banca Naţională a României (BNR).

Conform OUG 19/2019,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on