Raportul care anulează motivele invocate de Austria pentru refuzul primirii României în Schengen: ”Au fost gargară”

Vineri, 13 Ianuarie 2023, ora 19:30

1629 citiri

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat vineri, 13 ianuarie, după publicarea de către Agenţia Europeană de Supraveghere a Frontierelor a datelor privind migrația ilegală din 2022.

Stroe a transmis că explicaţiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen ”au fost gargară”, iar criza imigranţilor nu a fost provocată de România.

”Explicaţiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen au fost gargară. Criza imigranţilor nu a fost provocată de România, sunt date oficiale. Trebuia şi trebuie să fim admişi imediat în Schengen pentru că avem o graniţă sigură şi de încredere pentru UE”, a scris Ionuț Stroe pe Facebook.

Potrivit acestuia, ”Frontex arată, în raportul anual pentru 2022, că România NU este rută de intrare a imigranţilor în Europa”.

”Aceştia au sosit prin „filiera balcanică”, în numere foarte mari, mai ales prin Serbia. 330.000 de persoane venite prin Balcanii de Vest. Nu prin România! Acestea sunt datele oficiale. Nu poţi să lucrezi cu cifre inventate şi care contrazic realitatea”, subliniază el.

Ionuţ Stroe mai afirmă că ”Guvernul austriac trebuie să admită că a greşit şi că România nu reprezintă o problemă”.

”Pur şi simplu, e o minciună să continui să spui că România este o cale de intrare pentru imigraţia ilegală. Celelalte state din UE şi Comisia Europeană trebuie să solicite urgent Austriei să îşi revizuiască poziţia, care este şi una împotriva regulilor şi normelor europene”, precizează deputatul PNL.

Stroe menţionează că ”imigraţia ilegală a fost la un nivel ridicat în 2022 în UE, dar România a fost veriga puternică, nu graniţa slabă”.

”România trebuie premiată pentru că a reuşit să apere graniţele, nu să fie sancţionată şi ţinută pe tuşă.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on