Rareș Bogdan, ce-ar fi să nu mai faci scenete ieftine cu „rugăminți” către privații din sănătate?

În România, sănătatea privată s-a născut la stat. Fie sifonare primitivă de bani publici (cabinete particulare lipite de spitale pentru clienții cu ceva mai mulți bani), fie un efort uriaș făcut din bani publici pentru a susține clinici, spitale-cabinete. 

Politicianul a prins subiectul din zbor

S-a spus că pe timp de COVID aceste spitale au făcut o treabă utilă, preluând ceilalți pacienți, cei care aveau și alte boli grave. Ironia e că tot la stat se tratează, de obicei, bolile grave. Proporția privatului este mică în România, s-au obișnuit să ciupească din bolile profitabile și să fugă de bolile grele, neprofitabile. Indiferența lor și cinismul cu care au făcut profituri și au fugit de gripă este unul demn de menționat în manualele de istorie. De aceea îmi permit să insist asupra subiectului, el luminează exact fisurile ireparabile din România de azi.

O știre de la sfârșitul săptămânii trecute, cum că sistemul de sănătate maghiar va primi câțiva pacienți români, mi-a căzut sub priviri imediat după ce am citit noile aventuri patriotice ale liberalului de frunte, Rareș Bogdan. 

După ce luni comentariul despre spitalele private a apărut în Libertatea, miercuri Rareș Bogdan a luat-o din zbor și a spus, conform news.ro: „Îi rog inclusiv pe cei care primesc bani de la Casa de Asigurări de Sănătate, fiind proprietari de spitale private, şi care nu au dat un pat pentru ajutor în COVID, să înţeleagă că e un moment pentru România în care trebuie şi ei să facă efort”.

Guvernații slabi ai României

Bogdan a simțit imediat potențialul subiectului. Și l-a exploatat absolut oportunist, în stilul inconfundabil al lidershipului românesc: țineți-mă, că-i sparg! Cum adică „îi rog”? 

Din moment ce tu ai sursa lor principală de venit, din moment ce e clar pentru toată lumea că nu și-au făcut datoria către societate,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on