Rareş Bogdan: Gardurile nu cred că vor rezolva problema Europei / Mă aştept ca Austria să fie obligată să-şi să schimbe atitudinea ⋆ Universul.net

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Europarlamentarul Rareş Bogdan (PNL) a precizat, marţi seară, că ridicarea unui gard la graniţa dintre Bulgaria şi Turcia nu va rezolva problema migraţiei în Europa, el arătând că prin gardurile ridicate de Ungaria trec zilnic 1.000 de migranţi. Rareş Bogdan a mai afirmat că se aşteaptă ca Austria să fie obligată să îşi schimbe atitudinea în privinţa Schengen şi că, de asemenea, se aşteaptă ca actualul guvern din Austria să piardă puterea, transmite News.ro.

Într-o intervenţie la Digi24, marţi seară, Rareş Bogdan a subliniat că preşedintele Klaus Iohannis va aduce în discuţie trei scenarii în privinţa aderării României la Schengen.

”Preşedintele României, ieri, a anunţat că va vorbi în cursul zilei miercuri despre 3 scenarii, 3 posibilităţi, 3 strategii. Probabil domnia sa va face aceste declaraţii înainte de începere a Consiliului sau mâine sau poimâine dimineaţă .Cred că astăzi a fost mai mult decât o simplă pansare a unei răni care doare, doare rău. A fost o chestiune care arată extrem de clar că 25 de state europene, plus România, susţin ţara noastră.Faptul că niciun vorbitor din Germania, în Suedia, din Olanda, în Polonia sau în Italia nu a susţinut în niciun fel poziţia poziţia Austriei”, a declarat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul a mai afirmat că zidurile nu vor rezolva problema migraţiei.

”Faptul că se aruncă în spaţiu public date legate de ziduri, nici chinezii nu a reuşit să oprească atacul asupra Chinei cu un mare zid. Nici Trump nu a reuşit mare lucru cu mexicanii, iar la gardul pe care l-a făcut Viktor Orban, trec zilnic 1.000 de migranţi înspre Europa, aşa că gardurile nu cred că vor rezolva problema Europei. Nici solidaritatea europeană, nici coeziunea europeană. Iar ceea ce fac românii, ceea ce face presa din România,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on