Rareş Bogdan: Nu se pune problema depunerii mandatului

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat că nu se pune problema depunerii mandatului de către premierul desemnat Nicolae Ciucă, precizând că liberalii sunt deschişi, în limitele avute de mandatul dat de Biroul Executiv, pentru a purta discuţii cu toate forţele politice. El a menţionat că până marţi seară trebuie finalizate negocierile şi prezentată lista. “După asta trebuie analizată cererea celor din UDMR de ocupare a încă unui portofoliu sau într-o altă formulă dacă portofoliul respectiv nu era primit, au alte două portofolii considerate de mai puţină importanţă decât portofoliul solicitat şi văzut, dacă se va reface coaliţia cu USR în următoarele ore, nopţi şi zile, din nou compatibilizat programul de guvernare”, a adăugat el.Rareş Bogdan a declarat, luni, la Profit News, că până sâmbătă acest Guvern trebuie să ajungă în Parlament. 

“Nu se pune problema depunerii mandatului pentru că este o situaţie excepţională şi românii vor un Guvern cu puteri depline cât mai repede. (…) Legat de negocieri, suntem perfect deschişi, în limitele pe care le avem potrivit mandatului dat de Biroul Executiv al PNL, pentru a purta discuţii cu toate forţele politice. Astăzi premierul s-a întâlnit cu preşedintele USR, Dacian Cioloş, dânsul a venit cu patru puncte pe care le-a exprimat, fiind dispuşi în anumite condiţii pentru refacerea coaliţiei. Sigur că le-am explicat acestora că PNL deja a făcut o concesie majoră prin faptul că premierul Cîţu practic a renunţat la mandatul de premier şi le cerem tuturor responsabilitate. Acum ce face PSD sau nu face, cert este că Guvernul până sâmbătă, potrivit mandatului înaintat de preşedintele României, trebuie să ajungă în Parlament”, a afirmat Rareş Bogdan. 

El a menţionat că până marţi seara trebuie încheiate negocierile pentru susţinerea Guvernului. 

“Până mâine seară trebuie încheiate negocierile pentru susţinerea Guvernului şi prezentată lista. Pentru a prezenta lista trebuie să votăm atât programul prima dată,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on