Reacţia fratelui unuia dintre muncitorii morţi la cariera din Gorj: ”Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Stau în birouri, la căldură. Suntem proştii lor!” VIDEO

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 19:05

1254 citiri

Fratele uneia dintre victimele accidentului produs marţi după-amiază în judeţul Gorj şi în care trei muncitori au murit, a avut o reacţie dură la adresa autorităţilor atunci când a aflat despre tragedie.

Ajuns aproape de locul accidentului, în stare de şoc, bărbatul, căruia nu îi venea să creadă că şi-a pierdut fratele, a reacţionat extrem de dur: „Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Nu au! Stau în birouri, nu iasă din birouri, la căldură, că-i nămol! Ei nu pot să meargă, noi putem să mergem, că suntem proştii lor! Proştii lor, să ia bani de pe urma noastră.

„Cum, mă, cum să fie mort? Cum să fie mort? Ce făcură, mă de atâta timp de când se întâmplă, că nu-s în stare mă, să facă drumuri? Nu-s în stare! Că dacă aveau drumuri făcute, poate trăia! Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Nu au! Stau în birouri, nu iasă din birouri, la căldură, că-i nămol! Ei nu pot să meargă, noi putem să mergem, că suntem proştii lor! Proştii lor, să ia bani de pe urma noastră! De pe urma noastră ia bani! Stau în birouri, nu iasă afară, nu fac drumuri!”, a strigat bărbatul, conform imaginilor difuzate de Gorj TV.

În acest timp, cei din jur încercau să îl încurajeze, susţinându-l inclusiv fizic. „George, te rog, hai acasă.. În tine îmi este toată baza, George, te rog!”, i-a spus o femeie. Unul dintre muncitorii implicaţi a spus în faţa jurnaliştilor că a scăpat „cu ajutorul lui Dumnezeu, atâta pot să spun”, el adăugând că au fost momente disperate, în care oamenii implicaţi încercau să se ajute unul pe celălalt.

„Puteţi să întrebaţi, sunt lideri de sindicat, să vă spună cum s-au luptat,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on