Record de participare anunţat la Forumul de la Davos. Câţi lideri de stat, miniştri şi şefi de organizaţii internaţionale vor veni

Forumul economic de la Davos se anunţă extrem de interesant în 2023, cu un număr record de participanţi anunţaţi deja.

Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, care va avea săptămâna viitoare a 53-a ediţie a reuniunii sale anuale, a anunţat marţi o participare record a liderilor politici şi reprezentanţilor mediului de afaceri, care vor aborda teme precum încetinirea economică globală sau provocările de mediu, dar şi războiul din Ucraina, într-un context de crize multiple şi mutaţii geopolitice, consemnează marţi agenţiile Reuters şi EFE.

Suntem blocaţi într-un mod de gândire de criză, a remarcat directorul executiv al WEF, Klaus Schwab, la o conferinţă de presă premergătoare evenimentului. Davos ar trebui să ajute la schimbarea acestui mod de gândire, a indicat el despre forumul care anul acesta se va desfăşura sub bannerul Cooperare într-o Lume Fragmentată.

Câţi lideri de stat, miniştri şi şefi de organizaţii internaţionale vor participa

Desfăşurat în mod tradiţional în ianuarie, Forumul de la Davos a avut ultima ediţie cu participare fizică pe timp de iarnă în anul 2020, cu puţin timp înaintea declarării pandemiei COVID-19. Ediţia din 2021 s-a desfăşurat online, iar cea din 2022 a fost mutată din ianuarie în luna mai, din cauza unui nou val de infectări.

La ediţia de anul acesta şi-au anunţat participarea 52 de şefi de stat şi de guvern, 56 de miniştri de finanţe, 19 guvernatori de bănci centrale, 35 de miniştri de externe, 30 de miniştri ai comerţului, 39 de şefi ai organizaţiilor internaţionale, inclusiv cei ai FMI şi OMC.

Renumita staţiune elveţiană de ski va găzdui şi cea mai substanţială participare a reprezentanţilor mediului de afaceri consemnată până în prezent la acest forum, în total circa 1.500, dintre care aproximativ 600 de directori executivi, organizatorii ţinând să evidenţieze că acum în rândul acestora va fi şi cel mai mare număr de femei.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on