Rekord – Firma din Alba-Iulia, printre cei mai mari producători europeni de încălțăminte tehnică și sport, cumpărată de italienii de la MGM

Foto: Rekord

scris astăzi, 06:01

Producătorul italian de încălțăminte sport MGM a semnat un acord pentru preluarea grupului Rekord SRL, din Alba Iulia, printre cei mai mari producători europeni de încălțăminte tehnică, de sport și pentru drumeții, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fondat în 1994 de antreprenorul italian Alcide Giacometti, Rekord produce încălțăminte high-end pentru mari branduri internaționale, precum Dolomite, Mammut, Scott și Garmont, având trei unități de producție la Alba-Iulia și aproximativ 700 de angajați.

MGM, cu sediul în Vedelago, nord-estul Italiei, este deținută de familia Foglio/Congiu, activă pe piața încălțămintei tehnice de exterior de patru generații. MGM produce patine cu rotile și încălțăminte sport pentru branduri ca Fila Skates, Kayland și Brixia.

CITEȘTE ȘI Tranzacție: Americanii de la Cantaloupe intră în România. Prima companie din SUA care a implantat cipuri de acces angajaților, cumpărată

Compania italiană estimează că grupul rezultat în urma achiziției Rekord, în care familia Foglio/Congiu va deține o participație majoritară, va încheia exercițiul financiar 2022 cu o cifră de afaceri agregată pro-forma de aproximativ 90 de milioane de euro, în creștere puternică comparativ cu 2021.

“Noul grup rezultat în urma integrării MGM și Rekord își propune să devină principalul pol de producție european în segmentul încălțămintei tehnice de exterior”, este mesajul companiei.

MGM a raportat afaceri de 21,7 milioane de euro și un rezultat EBITDA de 2,4 milioane de euro în 2021.

CITEȘTE ȘI Tranzacție: Americanii de la Cantaloupe intră în România. Prima companie din SUA care a implantat cipuri de acces angajaților, cumpărată

Rekord SRL a obținut un câștig net de aproape 35 milioane de lei (7,1 milioane euro) anul trecut,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on