Renault lansează ultima ediție Megane RS și marchează dispariția Renault Sport FOTO

scris astăzi, 07:23

O versiune ultrasportivă a compactei Renault Megane va fi disponibilă clienților pentru ultima dată sub numele RS. Divizia Renault Sport a fost preluată de Alpine, care dezvolta ulterior și versiunile de top ale gamei.

Renault Megane RS Ultime este numele ales de constructorul francez pentru a marca despărțirea de o linie care a atras numeroși clienți pasionați de performanțele mărcii. Având legături puternice cu divizia care s-a ocupat de echipa Renault din Formula 1, Renault Sport a lansat pentru fiecare generație Megane cel puțin o versiune de top cu trăsături de competiție.

CITEȘTE ȘI După Bacău, Wizz Air închide o nouă bază

Odată cu transformarea acestei divizii în Alpine, numele RS va dispărea din oferta Renault, astfel că noul Megane RS Ultime este ultima ocazie pentru fani de a-și rezerva unul dintre cele 1976 exemplare ce vor fi produse.

Cu un design unic, bazat pe noua identitate vizuală a mărcii și pe elemente de culoare distinctive, mașina va fi semnată de pilotul Laurent Hurgon, care și-a pus amprenta pe rezultatele echipei Renault Sport. Cele două dungi negre vor fi similare pe toate cele patru culori dispobile: Star Black (standard) Pearl White, Sirius Yellow și Tonic Orange. Fiecare mașină are înscris pe una dintre dungi anul înființării Renault Sport, 1976.

Caroseria lui Megane RS Ultime se distinge prin aripile față – spate mai late, gurile de aerisire laterale, farurile RS Vision, evacuarea centrală, antena tip shark,  plus inevitabilele spoilere și difuzoare de aer. La interior, ies în evidență scaunele Recaro cu tapițerie Alcantara negru titan și monograma RS brodată, iar pe consolă, lângă comenzile transmisiei, se află o plăcuță pe care este gravat numărul de ordine al fiecărei mașini,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on