Reportaj AFP | Poveşti de război: Alexandra şi Artiom, iubire în teroare în Rusia ⋆ Universul.net

Sursa: Pixabay

Într-o scrisoare trimisă din închisoarea sa din Moscova, Artiom a mâzgălit inimi şi ceea ce apare a fi un cartof cu patru picioare. „Aceasta este o pisică.” Iubita lui, Alexandra, citeşte din nou mesajul şi izbucneşte în râs, se arată într-un reportaj al AFP, citată de News.ro.

Pur şi simplu avea tatuaj pe braţ, pentru că şi-a dorit să „aibă o bucată de Artiom pentru totdeauna” pe corp. Doar dacă, spune ea încă râzând, ăla nu-i „tăie pielea”.

În septembrie, Artiom Kamardin, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat şi, spune el, violat de poliţie. Care este acuzaţiai? Recitarea unei poezii împotriva ofensivei din Ucraina. De atunci, Alexandra Popova, 28 de ani, s-a agăţat de mici simboluri pentru a nu cădea în depresie şi a nu-şi pierde speranţa.

În urmă cu câteva luni, acest cuplu credea că are viitorul în faţă. Dar după intervenţia trupelor ruseşti în Ucraina, îndrăgostiţii au fost prinşi în sistemul represiv care a accelerat în Rusia.

Acest conflict armat separă pentru totdeauna mii de cupluri şi familii. Alţi zeci de mii, mai norocoşi, trebuie totuşi să experimenteze o despărţire dureroasă, cauzată de mobilizarea militară sau exilările forţate.

Pentru Artiom şi Alexandra, opoziţia lor faţă de Vladimir Putin a fost cea care i-a aruncat în iad. 26 septembrie, mai exact.

În acea zi, poliţiştii au dat buzna în apartamentul lor: îl caută pe Artiom, pe care îl duc într-o cameră separată. Potrivit avocatului său, el pretinde că a fost bătut şi sodomizat cu bara unei gantere. Alexandra spune că poliţia a brutalizat-o, i-au dat palme, i-au pus bandă adezivă pe gură  şi a ameninţat-o cu „viol în grup”.

Ulterior, Artiom este nevoit să prezinte scuze filmate şi difuzate pe internet.

 » Aflați mai multe informații aici.