Restaurant – Anunț surpriză: Cel mai bun restaurant din lume – închis

scris astăzi, 18:06

Restaurantul noma, distins cu trei stele Michelin, care a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume timp de mai mulți ani, a anunțat că își va închide porțile la sfârșitul anului 2024 pentru a se reinventa ca un laborator culinar, transmite AFP.

„Pentru a continua să fim noma , trebuie să ne schimbăm (…). Iarna 2024 va fi ultimul sezon al noma așa cum îl știm”, a anunțat restaurantul din Copenhaga.

CITEȘTE ȘI LEGE Obligația montării în apartamente a repartitoarelor pentru căldură până la sfârșitul anului a fost din nou amânată

O abreviere a cuvintelor daneze „nordisk” (nordic) și „mad” (mâncare), noma (cu „n” mic) a fost deschis pe un chei din centrul orașului Copenhaga în 2003, înainte de a se închide în 2016 și de a se redeschide doi ani mai târziu într-o zonă mai retrasă și mai împădurită a capitalei daneze, scrie Hotnews.ro.

„În 2025, restaurantul nostru se va transforma într-un laborator gigantic – o bucătărie de pionierat dedicată inovației alimentare și dezvoltării de noi arome”, a explicat el pe site-ul său.

René Redzepi, un promotor al fermentației, care permite, de exemplu, conurilor de pin să devină comestibile, este lăudat în lumea gastronomiei pentru inventivitatea sa și pentru faptul că reușește mereu să schimbe regulile culinare. În timpul pandemiei, el și-a transformat restaurantul într-un bar de vinuri și burgeri timp de o lună, în vara anului 2020.

CITEȘTE ȘI VIDEO ANPC retrage de la consum 2,8 tone de carne, din restaurante bucureștene. Șeful ANPC: Probabil, firme olandeze aduc carne refrigerată din America de Sud, o congelează cu lunile și o vând în România

În timp ce accentul va fi pus acum pe creativitate,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on