Restaurant închis de ANPC după ce un procuror s-a intoxicat cu pește expirat și a ajuns la spital ⋆ Universul.net

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a decis închiderea restaurantului Moessia din Vadu, unde au fost găsite alimente și materii prime expirate chiar și de 3 ani. Comisarii ANPC au făcut verificări joi, după ce un consumator care a mâncat ton expirat de câteva luni a ajuns la spital cu intoxicație gravă.

În continuare se fac cercetări pentru a se stabili dacă au mai fost și alte persoane care au avut probleme.

Clientul care s-a intoxicat este un cunoscut procuror constănțean, Teodor Niță, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Acesta a ajuns în stare gravă la spital, după ce a luat masa, miercuri seară, la acest restaurant, potrivit focurspress.ro.

Pentru că a început să se simtă din ce în ce mai rău, procurorul a ajuns la Centrul de Permanență de la Năvodari, unde personalul medical a chemat ambulanța pentru a-l transporta la Spitalul Județean Constanța.

„Le mulțumesc medicilor care mi-au salvat viața, după ce am fost otrăvit. Sunt niște oameni excepționali și le mulțumesc”, a declarat procurorul Niță pentru Focus Press.

Procurorul trece printr-o perioadă foarte dificilă, după ce fiul său s-a sinucis în luna noiembrie.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că echipele de control au verificat, joi, restaurantul Moessia din Vadu, după ce comisarii instituţiei au primit informaţia că un consumator a ajuns la spital după ce a mâncat la unitatea respectivă. El consumase ton, iar comisarii ANPC au precizat că peştele respectiv era expirat de câteva luni, relatează News.ro.

Horia Constantinescu a afirmat că au fost găsite produse alimentare cu schimbare stare termică din produs refrigerat în produs congelat; produse alimentare fără elemente de identificare şi carcaterizare, care au fost scoase din ambalajul original şi reambalate de către operatorul economic fără a mai exista informaţii cu privire la data de valabilitate,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on