Restricțiile anunțate de Klaus Iohannis pentru limitarea îmbolnăvirilor de COVID. ”Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă”

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 19:15

12734 citiri

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri, 20 octombrie, la Palatul Cotroceni, cu experți împreună cu care a discutat măsurile necesare limitării efectelor grave ale pandemiei COVID-19 din România.

Măsurile vizează restrângerea mobilității, dar şi intrarea şcolilor în online, interzicerea circulaţiei între localităţile cu o incidenţă mare.

”Vreau să fiu foarte clar din capul locului. Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa. În vestul europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, s-au relaxat. Pandemia nu mai are impact.

La noi în România s-a declanșat o adevărata catastrofă. Vaccinați-vă. Daca vreți sa nu ajungeți la spital și la terapie intensivă, vaccinați-vă. Singurul lucru care se întâmplă este că scăpați de forme grave de boală.

Până când vă convingeți să vă vaccinați, din păcate este nevoie de restricții pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili.

Începând de luni ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis azi ca această vacanță să fie valabilă și pentru gimnaziu și liceu pentru două săptămâni.

Începând de luni, masca devine obligatorie peste tot, și în interior, și în exterior, și dacă vă plimbați pe stradă este obligatoriu să aveți mască.

Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții, cel mai târziu de luni.

Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde.

Restricțiile intra în vigoare de luni. Guvernul va stabili vineri care sunt restricțiile exacte.

Va fi restricționată circulația noaptea pentru cei nevaccinați”, a declarata Klaus Iohannis.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, la şedinţa au participt premierul Florin Cîţu,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on