Rețea de trafic de migranți, destructurată la Timișoara. Câți bani se plăteau pentru transportul acestora

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 10:37

347 citiri

Polițiștii timișoreni au destructurat o rețea infracțională specializată în trafic de migranți. Rețeaua a fost constituită din cetățeni irakieni, arată Poliția de frontieră.

Rețeaua avea ca scop racolarea, îndrumarea, adăpostirea şi transportul de persoane provenite din Orientul Mijlociu şi Asia către state din vestul Europei.

“Din investigaţiile preliminare efectuate, s-a stabilit că persoanele implicate sunt cetăţeni irakieni, care erau bine organizaţi, cu atribuţii precis delimitate în activitatea infracţională. Cetăţenii irakieni preluau grupurile de migranţi şi se ocupau cu adăpostirea lor în locaţii din municipiul Timişoara, perioadă în care organizau îmbarcarea lor în ansambluri rutiere pentru a fi trecuţi ilegal frontiera spre state din vestul Europei”, precizează Poliţia de Frontieră.

Migranții plăteau între 1.000 și 2.000 de euro

Din cercetări rezultat că migranţii plăteau organizatorilor sume de aproximativ 1.000 şi 2.000 de euro.

Luni, poliţiştii de frontieră au făcut două percheziţii la două locaţii din municipiul Timişoara, unde au fost depistaţi şi duşi la sediul inspectoratului un număr de 14 cetăţeni străini din Siria, Iran, Irak, Tibet şi India.

Citeste si:

Un bărbat urmărit naţional, care a fost condamnat pentru vătămare corporală din culpă şi lovire sau alte violenţe, a fost împuşcat, sâmbătă, de poliţiştii care l-au depistat şi…

Un bărbat urmărit naţional, care a fost condamnat pentru vătămare corporală din culpă şi lovire sau alte violenţe, a fost împuşcat sâmbătă, 16 octombrie, de poliţiştii care l-au…

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on