Revelion în Times Square. Cum au sărbătorit americanii intrarea în 2022 VIDEO

Sambata, 01 Ianuarie 2022, ora 07:15

458 citiri

Dacă este un oraş cunoscut pentru petrecerea de sfârşit de an, el este New York. În Times Square, revelionul este o tradiţie de mai bine de 100 de ani.

La ora 7.00 ora României, celebra piață a vibrat de bucuria miilor de persoane care s-au adunat pentru a celebra trecerea în 2022.

Tradiţionalul glob de cristal ca fost coborât la miezul nopţii, declanșând uralele mulțimii de oameni adunată în piață pentru a celebra Revelionul.

Imediat după miezul nopții, noul primar al metropolei, Eric Adams, a depus jurământul.

Este un democrat, ales în noiembrie, fost căpitan de poliţie şi fondatorul unui sindicat, în anii 1990, care milita împotriva rasismului.

Americanii s-au putut strânge anul acesta, de Revelion, în celebra Times Square din New York, cum se obişnuia şi înainte de pandemie, dar cu condiția de a dovedi fie că sunt complet vaccinați împotriva COVID-19, fie că au un test negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Anul trecut, festivităţile de Revelion de la New York au avut o participare restrânsă, de doar 100 de persoane: medici, asistente, angajaţi ai supermarketurilor, învăţători şi alţi lucrători esenţiali care şi-au riscat viaţa în timpul pandemiei de coronavirus, în contextul în care metropola era epicentrul crizei sanitare din SUA.

Potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 80% dintre locuitorii metropolei au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză. Vineri, guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a raportat că în ultimele 24 de ore peste 76.500 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus, pentru aproximativ 340.000 de teste efectuate, un nou record pentru acest stat de 20 de milioane de locuitori.

Citeste si:

Câteva țări și teritorii de pe glob se află deja în anul 2022.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on