Robert Sighiartău (PNL), după anunţul Austriei: Vor exista repercusiuni foarte grave între relaţiile bilaterale. Nu ar trebui să mai câştige contracte firmele din Austria ⋆ Universul.net

Foto: Facebook/Robert Sighiartău

Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, după anunţul cancelarului austriac privind decizia de a nu susţine intrarea României în Schengen, în acest moment, ci un nou calendar de admitere în primăvară, că dacă aceasta este concluzia şi la votul de mâine, va avea repercusiuni foarte grave între relaţiile bilaterale dintre cele două ţări. El a precizat că există pârghii şi vor fi folosite, arătând că în primul rând nu ar trebui să mai câştige contracte firmele din Austria în România, dacă se comportă aşa, notează News.ro.

”Dacă aceasta este concluzia şi la votul de mâine, eu vă spun că va avea repercursiuni foarte grave într relaţiile bilaterale dintre cele două ţări şi aici mă refer în special la presiunea populară care va exista asupra firmelor austriece care sunt în România dar şi asupra reprezentanţilor politici din Austria”, a spus Sighiartău.

El a precizat că ”nu e o ameninţare”.

”Nu vrem să le anunţăm acum, îl avem pe preşedinte, pe premier, care se vor pronunţa şi avem şi pârghii parlamentare şi de alt fel ca să înţeleagă şi celelalte ţări şi Austria că nu te poţi juca în aceste momente complicate pentru Europa cu chestiuni politice. Există pârghii şi se va acţiona cu siguranţă”, a afirmat Sighiartău.

Întrebat ce va face România în acest context, Sighiartău a spus: ”În primul rând nu ar trebui să mai câştige contracte firmele din Austria în România, dacă se comportă aşa. În orice stat din UE, dacă nu există respect faţă de celălalt stat (..) există o mare problemă”, a mai spus Sighiartău.

”Aş paria pe un vot pozitiv al Austriei, chiar dacă declaraţiile de până acum ale cancelarului austriac au fost împotriva acestui pronostic.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on