ROCA va emite obligațiuni, pregătește o majorare de capital de până la 20 milioane euro și vrea să se listeze pe piața principală a BVB

scris astăzi, 06:00

Platforma ROCA, creată – cum a anunțat în premieră Profit.ro – pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, vrea să devină fond de investiții, să emită obligațiuni convertibile în acțiuni în valoare de până la 10 milioane de euro și să efectueze o majorare de capital de 15-20 de milioane de euro, destinată în special acționarilor noi, ca pași intermediari pentru listarea pe piața principală a BVB, în 2023.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Direcția este să ne transformăm din holding în fond de investiții. Ca un prim pas ne vom înregistra la ASF ca manager de fond de investiții, în acest an, iar ulterior ROCA va deveni fond de investiții alternativ. Este o etapă de evoluție, ca pas intermediar pe drumul nostru către piața de capital, în 2023, pe piața principală”, a declarat pentru Profit.ro Rudi Vizental, CEO și cofondator ROCA Investments.

Majorarea de capital este programată pentru prima parte a anului viitor.

Fondurile atrase din obligațiuni și majorarea capitalului vor finanța viitoarele investiții vizate de ROCA.

CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Totodată, Vizental nu exclude listarea la bursă a unora dintre firmele din portofoliu.

ROCA vrea să încheie, până la finele anului, 4 tranzacții, cele mai mari de până acum, cu un tichet per achiziție cuprins între 10 și 20 de milioane de euro. Cele 4 companii, dintre care 3 produc materiale de construcții, vor fi preluate de la antreprenori ajunși la vârsta pensionării.

Pe lângă cele 4 achiziții directe, vor fi anunțate și două preluări realizate de companii din portofoliul ROCA.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on