România are cel mai mare procent de persoane expuse riscului de sărăcie și excluziune socială din UE

România are cel mai mare procent de persoane expuse riscului de sărăcie și excluziune socială din Uniunea Europeană, depășind Bulgaria, relevă datele Eurostat aferente anului 2020. 

Procentul persoanelor expuse riscului de sărăcie și excluziune socială în România a scăzut, anul trecut, la 35,8%, de la 36,3% în 2019. De altfel, procentul a fost în scădere în ultimii 4 ani, de la 46,2% în 2016. Totuși, România este țara cu cel mai mare procent al celor aflați în risc de sărăcie și excluziune.

CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANRE trece la amenzi pentru a-i obliga pe furnizorii de gaze să onoreze ofertele cu preț fix. Amenzi mari pentru cei care au notificat scumpiri în timpul perioadelor de derulare a contractelor

România este urmată de Bulgaria, cu un procent de 33,6%, și Grecia, cu 27,5% din populație expusă acestui risc.

La polul opus, statele din UE cu cele mai reduse ponderi ale persoanelor expuse riscului de sărăcie și excluziune au fost Cehia, Slovenia, Slovacia și Olanda.

La nivelul Uniunii Europene, peste 21,9% din populație, echivalentul a 96,5 milioane de persoane, era, în 2020, expusă la sărăcie și excludere socială.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on