România, cea mai mică producție de porumb din ultimii 15 ani. Cum s-a ajuns aici

România va consemna în acest an cea mai mică producție de porumb din 2007 și până în prezent, seceta diminuând recolta cu aproximativ 40%-50% față de anii trecuți, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Acesta a adăugat că producția obținută va asigura consumul intern, existând și o disponibilitate pentru export, fără a preciza deocamdată cantitatea totală de porumb boabe obținută în 2022.

CITEȘTE ȘI USR, despre o ordonanță emisă de Guvern, „noaptea, ca hoții”, chiar înaintea mini-vacanței de 1 Decembrie: PSD-PNL a introdus taxa pe soare. Cerem stoparea publicării în Monitorul Oficial și refacerea ordonanței

„La porumb nu s-a încheiat recoltatul pe întreaga suprafață, dar până la această dată producția medie este de 3.000 de kilograme la hectar, ceea ce înseamnă mult sub media anilor normali în România, când la această cultură se obțineau între 5 și 6 tone la hectar. Este cea mai afectată cultură din cauza secetei, producția obținută fiind mult mai mică decât în anii normali, dar ne asigură consumul intern și o disponibilitate pentru export”, a precizat Daea, citat de Agerpres.

Ministrul Agriculturii a susținut că va anunța cantitatea exactă obținută de fermieri în 2022, „când se introduce în hambar ultima cantitate de porumb care se va recolta în câmp”, însă a subliniat că este cea mai mică producție de porumb care s-a obținut în ultimii ani după integrarea României în Uniunea Europeană.

„Producția totală nu o dau, am spus-o foarte clar, decât atunci când se introduce în hambar ultima cantitate de porumb care se va recolta în câmp, în așa fel încât să putem informa corect. Când se va termina recoltatul, atunci voi anunța cantitatea exactă pe care au obținut-o fermierii și pe care o poate anunța România atât în datele statistice europene,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on