România, în topul ţărilor UE cu cea mai ieftină benzină și motorină. Pe ce loc se situează țara noastră

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Erik Mclean)

România se află în topul ţărilor UE cu cea mai ieftină benzină și motorină.

Comparativ cu luna noiembrie, preţul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4,6%, ceea ce înseamnă că un plin costă astăzi cu 16,5 lei mai puţin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, preţul mediu al unui litru s-a diminuat cu 6,1%, ceea ce înseamnă un cost mai mic cu 26 de lei.

În Bucureşti, preţul unui litru de benzină standard se situează între 6,61 şi 6,86 lei, iar pentru motorină standard, între 7,78 şi 8,02 lei, după aplicarea reducerii de 50 de bani acordată prin ordonanţă guvernamentală. România se află pe locul şase în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină şi pe locul 11 în ceea ce priveşte motorina.

Citește și:

Creşte preţul barilului Brent după ce statele UE au convenit asupra plafonului pentru petrolul rusesc

În acelaşi timp, un semn pozitiv privind cererea de combustibil l-a reprezentat atenuarea restricţiilor COVID-19 în multe oraşe din China.

La bursa de la Londra, cotaţia ţiţeiului Brent a urcat cu 0,8%, până la 86,29 dolari per baril, în timp ce la bursa de la New York cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate a crescut cu 0,9%, până la 80,68 dolari pe baril.

La reuniunea de duminică, grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei) a convenit să respecte planul convenit luna trecută, de a reduce producţia cu două milioane de barili pe zi, din noiembrie până în 2023.

Analiştii susţin că decizia OPEC+ era aşteptată, deoarece marii producători aşteaptă să vadă impactul deciziilor privind petrolul din Rusia.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on