România, principalul exportator de COVID-19 în Spania. Ibericii au renunțat la toate restricțiile după ce au atins o rată a imunizării de aproape 80%

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 22:30

1397 citiri

Presa iberică scrie că Spania, țară în care nu mai există oficial restricții și în care mai mult de 70% din populație este vaccinată, nu mai are motive să se teamă de pandemie. În schimb, Spania importă în continuare cazuri, iar cele mai multe sunt aduse de românii.

Spania are de curând un nou „călcâi al lui Ahile” în lupta împotriva pandemiei: cazurile importate din țări ca România, unde valul 4 face ravagii. Presa iberică scrie că Spania reușise cu greu să reducă numărul cazurilor pozitive care sosesc din țări terțe în care exista deja un val 5 la sfârșitul lunii iulie. De altfel, Spania a ajuns în ultimele două luni, la cele mai scăzute rate de infecție de pe planetă, scrie La Vox de Galicia.

Cele mai recente statistici ale Ministerului Sănătății de la Madrid au aprins lumina roșie printre experții Centrului pentru Coordonarea Alertelor și Urgențelor Sanitare (CCAES). Datele arată că săptămâna trecută, Spania a notificat 229 de cazuri noi importate diagnosticate în ultimele șapte zile, doar cu 20% mai puțin pozitive decât miercuri, 27 iulie, când Spania a numărat 286 de pozitive.

Cei mai mulți străini infectați cu coronavirus vin din România

Numărul infecțiilor venite din exterior abia a fost redus, în ciuda faptului că pe 27 iulie al cincilea val a atins plafonul cu 701 cazuri la 100.000 de locuitori la fiecare 14 zile, o incidență cumulată de 17 ori mai mare decât cea actuală, care este în jur de 40 cazuri, notează sursa citată.

În cele 80 de zile care s-au scurs de la vârful celui de-al cincilea val până în prezent, în Spania au fost detectate 5.668 de cazuri de COVID-19 importate. Adică, o medie de 71 de cazuri zilnice,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on