România și drumurile: Pasarelă de pietoni către nicăieri, cu prima bandă tăiată FOTO

Foto: România Fără Gropi

scris astăzi, 20:00

O pasarelă de pietoni a fost construită peste actuala Șosea de Centură a Capitalei, în zona A1 – Chitila, o pasarelă care pare că nu duce nicăieri – momentan dă practic în liniile de cale ferată. Mai mult, unul din pilonii pasarelei pare construit practic în banda întâi a Șoselei de Centură, iar drumul se îngustează subit de la două benzi la una și jumătate.

Situația a fost semnalată de către pagina comunității România Fără Gropi.

CITEȘTE ȘI FOTO Licitația pentru Autostrada A13 Bacău – Brașov, suspendată surprinzător

În acest punct, teoretic, lucrările la modernizarea și extinderea centurii nu sunt încă gata, deși contractul de execuție a fost semnat încă din 2011, iar traficul s-a deschis fără multe elemente de siguranță și fără stratul de uzură încă din 2017.

HotNews.ro a solicitat Companiei de Drumuri explicații referitoare la situația creată, iar purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a spus că situația va fi remediată de urgență de către DRDP București, că va fi mutat axul drumului astfel încât să se păstreze câte două benzi de circulație de pe sens, fără să mai existe îngustare, și a explicat și de unde a apărut construcția care obstrucționează acum traficul.

CITEȘTE ȘI ANUNȚ Câștigătorul trofeului Mașina Anului în Europa, ediția 2023

Acesta a explicat că practic a existat o necorelare între două proiecte distincte: modernizarea și lărgirea Șoselei de Centură și amplasarea unor pasarele pietonale, ambele proiecte realizate de către aceeași firmă, dar implementate de constructori diferiți.

Foto: România Fără Gropi

Afla mai multe despre
drum
centura
pasarela  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on