Românii își fac provizii în caz de blackout

După ce Raed Arafat a sfătuit populația să fie pregătită pentru o posibilă pană de curent, oamenii au început deja să își facă provizii. Primele achiziții: lanterne și baterii. Vânzătorii spun că a început nebunia, iar cererea este extrem de mare în ultimele zile. Deși unii susțin că nu îi sperie un blackout, recunosc că au provizii în cazul în care rămânem în beznă.

La tarabele care vând lanterne și baterii agitație este mare deja. Speriați, oamenii au început să se pregătească de blackout, arată Prima TV

CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul a încasat în prima jumătate a anului peste 10 miliarde lei de la companiile din electricitate. Doar de la Hidroelectrica statul a luat dividende de peste 3 miliarde lei

Vânzătorii spun că în ultimele zile cererea a crescut considerabil. Clienților li se recomandă și altfel de sisteme de ilumniat, care nu au nevoie de energie electrică. Prețul unui bec pe baterii pornește de la 15 lei și ajunge la 35 lei în cazul unei lanterne mai performante. Însă nu toți românii cred că blackout-ul va avea loc, dar recunosc totuși că au provizii în caz că se și întâmplă.

Comercianții spun că este abia începutul în ceea ce privește aprovizionarea în caz de blackout. Asta înseamnă că prețurile lanternelor și al bateriilor, de exemplu, vor crește în următoarea perioadă din cauza cererii prea mari.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on