Românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou

Românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou, fiind înregistrate de patru ori mai multe zboruri în apropierea datei de 25 decembrie. Italia, Marea Britanie, Germania şi Spania se numără printre ţările spre care românii zboară cel mai mult, arată datele agenţiei online de turism Vola.ro. Preţul mediu pentru o rezervare de două persoane este de 303 de euro, adică aproximativ 150 euro/persoană pentru zborurile de sărbători.”Românii vor să călătorească tot mai mult. Aşa se poate traduce anul 2022 atunci când ne referim la călătoriile cu avionul. Particularitatea acestui an este că, deşi cele mai căutate destinaţii pentru călătoriile cu avionul rămân marile capitale europene şi oraşe cu comunităţi numeroase de diaspora, românii au ţinut mai puţin cont de sezonalitate şi au ales pentru sărbători şi destinaţii care se află în afara sezonului”, potrivit unui raport Vola.ro, care arată că cele mai solicitate destinaţii rămân cele în care sunt comunităţi mari de români, ţări spre care şi preţurile biletelor de avion sunt ceva mai mici: Benelux (Belgia, Olanda), Italia, Spania, Marea Britanie.

De asemenea, foarte căutate sunt şi destinaţiile cu temperaturi calde pe timp de iarnă, zboruri scurte şi preţuri accesibile.

Surprinzător sau nu, românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou, fiind înregistrate de patru ori mai multe zboruri în apropierea datei de 25 decembrie. Un motiv ar putea fi că românii se întorc acasă de sărbători, în special din ţări ca Marea Britanie, Olanda, Belgia, Franţa, Italia, Spania. În ceea ce priveşte zborurile din România către alte destinaţii, se pare că românii călătoresc cel mai mult spre Italia, Marea Britanie, Germania şi Spania, state în care sunt comunităţi mari de români, semn că mulţi îşi vor vizita familiile care locuiesc în diaspora.

Conform Vola.ro, rezervările pentru zborurile la revenirea în România sunt realizate pentru o persoană,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on