Romelectro – Fosta întreprindere de comerț exterior din energie a RSR, ″vânată″ din Emirate, scoasă la vânzare CONFIRMARE

Cei mai mari 4 acționari ai Romelectro, una dintre cele mai importante și mai vechi companii românești specializate în lucrări de construcții pentru obiective energetice, aflată în insolvență, dar totodată în vizorul unui investitor din Emiratele Arabe Unite, și-au scos la vânzare deținerile, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Viorel Gafița (care deține 27,55% din acțiunile Romelectro), Gabriel Lucian Rădulescu (27,45%), Octavian Dan Georgescu (13,7%) și Ștefan Camil Georgescu (13,7%) vor să-și vândă participațiile, care reprezintă cumulat 82,4% din capitalul companiei.

CITEȘTE ȘI Coca Cola – Reacție după ce România a declanșat atacul împotriva Fanta

Toți au în vedere un preț de vânzare de 76,4184 euro/acțiune, totalul acțiunilor scoase la vânzare (82,4%) fiind cotat astfel la 4,1 milioane euro (20,26 milioane lei, la actualul curs valutar BNR). La acest preț, întreaga companie ar valora 4,975 milioane euro (24,58 milioane lei).

Ceilalți acționari ai Romelectro au drept de preempțiune la cumpărare, conform actului constitutiv.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Victor Răcariu a demisionat de la Glovo

″Termenul de manifestare a dreptului de preempțiune se împlinește la data de 13.02.2023″, scrie într-un document Romelectro, unde se mai menționează că potențialii vânzători urmează să-și prezinte ofertele de cesionare, ocazie cu care se va discuta și ″stabilirea posibilității de cesionare a acțiunilor către terți″.

După cum a relatat Profit.ro, un vehicul juridic aparținând unui investitor din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, și-a manifestat încă din vara trecută intenția de a intra în acționariatul Romelectro. Astfel, Visioncom Investment – Sole Proprietoryship L.L.C. și-a manifestat interesul de a acorda Romelectro o finanțare în valoare de 15.960.000 lei convertibilă în acțiuni, dar și alte finanțări, acestea din urmă exclusiv pentru finalizarea contractelor de lucrări în derulare din portofoliul Romelectro.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on