Rusia anunță că a scăpat deocamdată de “insolvență”: A rambursat în ….ruble plata cupoanelor pentru două emisiuni de eurobonduri

scris astăzi, 22:18

Ministerul Finanțelor din Rusia a anunțat că și-a îndeplinit ”deplin” obligațiile privind două emisiuni de eurobonduri, trimițând 12,51 miliarde de ruble (234,5 milioane de dolari) pentru plata cupoanelor către Depozitarul Național de Decontări (NSD), transmite Reuters.

Plățile sunt pentru emisiuni de eurobonduri denominate în dolari cu scadența în 2027 și 20407, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DNA cere avizarea urmăririi penale a ministrului Agriculturii

“Prin urmare, obligațiile privind serviciul datoriei au fost îndeplinite deplin de Ministerul Finanțelor din Rusia”, a informat instituția, într-un comunicat.

Ministrul Finanțelor, Anton Siluanov, anunța luna trecută că Moscova intenționează să își achite obligațiile pe care le are față de deținătorii de eurobonduri utilizând un mecanism similar cu schema care în prezent este folosită pentru plata în ruble a gazelor naturale rusești.

Pentru a fi plătiți, deținătorii de eurobonduri emise de Rusia vor trebui să deschidă un cont în valută și unul în ruble la o bancă rusească, a declarat Anton Siluanov.

Luna trecută, SUA au împins Rusia mai aproape de punctul de intrare în incapacitate de plată, prin decizia de a nu prelungi o excepție care permitea plata în dolari a deținătorilor americani de obligațiuni rusești, pe măsură ce Washingtonul crește presiunile asupra Moscovei din cauza intervenției militare în Ucraina.

Confruntat cu o criză a datoriilor fără precedent, ministrul rus al Finanțelor a declarat că Moscova va continua să își ramburseze datoria externă în ruble, adăugând că va apăra, prin orice mijloace, rolul Rusiei de debitor de încredere.

“La fel ca în cazul plății în ruble pentru gazele naturale: suntem creditați în valută, există un schimb în ruble în numele cumpărătorilor de gaze și așa se face plata.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on