Rusia atacă canalele Telegram

scris astăzi, 21:17

Potrivit autorității de reglementare, abonații canalelor tematice au fost folosiți pentru implementarea strategiei Pump&Dump.

Banca Rusiei, în cursul monitorizării tranzacțiilor organizate, a dezvăluit popularitatea în creștere a schemei fără scrupule Pump&Dump, scrie Adevarul.

CITEȘTE ȘI Cefin Trucks a livrat 3.000 de camioane Ford Trucks în România

Organizatorii folosesc canale financiare Telegram cu un număr mare de abonați pentru această schemă. Ei publică mesaje care îi motivează pe cititori să efectueze tranzacții unidirecționale cu o anumită siguranță în tranzacțiile organizate. În unele cazuri, publicațiile conțin apeluri sincere din partea organizatorilor de a implementa strategia Pump & Dump în tranzacționarea unui anumit titlu, urmată de coordonarea acțiunilor abonaților în tranzacționarea organizată, explică Banca Centrală a Rusiei.

Adesea, mesajele despre astfel de resurse sunt prezentate ca analize în legătură cu un anumit emitent sau o prognoză a valorii viitoare a securității unei companii. În același timp, administratorii canalelor induc în eroare audiența amestecând informații de încredere cu informații incorecte, incomplete și fapte neconfirmate, potrivit Băncii Centrale.

Există o altă opțiune de manipulare. Abonații canalului sunt implicați în strategia Pump & Dump, vânzând această schemă ca idee de investiție. În primul rând, este dezvăluit participanților la chat-urile închise, cel mai adesea plătite. Apoi, o recomandare de a face o înțelegere cu o anumită acțiune este publicată în partea deschisă a resursei. Astfel de publicații încurajează abonații părții deschise a canalului să facă tranzacții unidirecționale în licitațiile organizate. Prin astfel de acțiuni se realizează un mediu de piață care permite abonaților plătiți să folosească cu succes ideea de investiție achiziționată.

Organizatorii unor astfel de scheme profită utilizând mișcarea predictibilă a prețurilor în tranzacțiile organizate din cauza dezechilibrului dintre cerere și ofertă de pe piață din cauza tranzacțiilor unidirecționale ale abonaților.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on