Sancțiunile occidentale impuse Rusiei ca formă de pedeapsă pentru invadarea Ucrainei nu au avut impactul colosal la care se așteptau liderii europeni, însă cetățenii de rând resimt anumite restricții care le-au schimbat viața cotidiană, notează The Moscow Times. Piața chiriilor s-a prăbușit în Moscova, rețetele unor dulciuri au fost schimbate, un crematoriu a fost închis, viteza de internet a scăzut pe telefoanele mobile. Acestea sunt doar câteva din problemele venite în urma măsurilor represive luate împotriva Federației Ruse.
UE a impus sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei ca răspuns la invadarea neprovocată și nejustificată a Ucrainei la 24 februarie și la anexarea ilegală a regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporijie și Herson. La acestea se adaugă și cele impuse de alte țări, cum ar fi SUA și Australia, scrie Hotnews.ro.
CITEȘTE ȘI Dezvăluire – Cum a cedat Austria în fața Croației la votul pentru Schengen
Economia Rusiei nu s-a prăbușit așa cum au prezis analiștii, Vladimir Putin căutând mereu noi modalități de a scăpa de aceste măsuri pentru a-și alimenta mașinăria de război.
Acum, la mai bine de nouă luni de când Putin a ordonat invadrea Ucrainei, cei care resimt penuria de bunuri sunt cetățenii simpli din cea mai sancționată țară din lume, unde din cauza măsurilor restrictive unele rețete de dulciuri au fost modificate, viteza la internet este mai mică, pe străzi circulă mai puține autobuze, iar mai multe crematorii s-au închis.
Rețete schimbate
O fabrică de dulciuri din orașul Perm din Munții Ural, una dintre cele mai mari din regiune, a fost nevoită să schimbe rețeta unor produse deoarece sancțiunile occidentale au oprit importul ingredinte principale.
„Există materii prime care, în mod obiectiv, nu pot fi produse în Rusia. De exemplu, boabele de cacao nu cresc aici”,