Rusia spune că plafonarea de preț pentru petrolul său este „periculoasă”, dar va găsi alți cumpărători

scris astăzi, 16:05

Rusia a susținut sâmbătă că va continua să găsească cumpărători pentru petrolul său, în ciuda a ceea ce a declarat că este o încercare „periculoasă” a guvernelor occidentale de a introduce un plafon de preț pentru exporturile sale de petrol, transmite Reuters.

O coaliție de țări occidentale, condusă de grupul de națiuni G7, a convenit vineri să limiteze prețul petrolului rusesc transportat pe mare la 60 de dolari pe baril, cu scopul de a limita veniturile Moscovei și de a reduce capacitatea acesteia de a-și finanța invazia din Ucraina.

Rusia a declarat în repetate rânduri că nu va furniza petrol țărilor care implementează plafonul – o poziție reafirmată de Mihail Ulianov, ambasadorul său pe lângă organizațiile internaționale de la Viena, în postări pe rețelele de socializare, arată Hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI Guvernul va finanța plafonarea prețurilor la energie și gaze și din supraimpozitarea petroliștilor din Marea Neagră

„Începând din acest an, Europa va trăi fără petrol rusesc”, a spus el.

Ambasada Rusiei în Statele Unite a criticat pe Telegram ceea ce a spus că este o „remodelare” a principiilor pieței libere și a reiterat că petrolul său va continua să fie solicitat în ciuda măsurilor.

„Pași ca aceștia vor duce în mod inevitabil la creșterea incertitudinii și la impunerea unor costuri mai mari pentru consumatorii de materii prime”, a spus aceasta.

„Indiferent de flirturile actuale cu instrumentul periculos și ilegitim, suntem încrezători că petrolul rusesc va continua să fie solicitat”, a adăugat reprezentanța diplomatică rusă.

Afla mai multe despre
rusia
petrol  » Aflați mai multe informații aici.